Sprängning Gnosjö

Sprängning Gnosjö. Varför det alltid är viktigt att välja en Auktoriserad Bergsprängare. Bergssprängning skiljer sig från resterande utföranden inom bygg- och anläggningsbranschen. Regelverken som gäller bergarbete definierar kanske mer än för många andra områden speciella ansvarsförhållanden och ansvarspersoner. Man ska veta att bergsprängning är ofta extremt farlig, framförallt när den utförs av okunniga och oseriösa personer. Trots att sprängindustrin är extremt farlig så finns det dock tyvärr än idag många som tummar på reglerna och säkerheten.

Sprängning Gnosjö. Värnamo Sprängtjänst

Lite mer om Sprängning

Man spränger bland annat i gruvdrift, rivning, anläggning av tunnlar, vägar och byggnader.

Vid sprängning i berg måste man först borra hål i berget för att få bra resultat. När man spränger frilagt berg i närheten av människor och byggnader är det vanlig att man lägger över det som ska sprängas med stora mattor av gummi (vanligen tillverkade av gamla bil- eller traktordäck sammanfogade i överlappande lager med hjälp av grova vajrar) för att begränsa risken att stenar flyger omkring.

Då omgivningen inte tål vibrationer finns alternativ metoder som bergspräckning, eller man vill ha en slät yta, wiresågning.

 

Vilka är våra maskiner?

Vi har tre borrvagnar: en Sandvik 122, en Tamrock 120 och en Tamrock 100 – ”gammelfarfar”. Sandvik 122 och Tamrock 120 är fullradiostyrda och uppfyller alla moderna krav. Vi har även en egen lastbil/flakväxlare för att kunna flytta borrvagnar och sprängmattor så smidigt som möjligt.

Spränging i Gnosjö Jönköping Ljungby Värnamo Växjö. Vid större arbeten utnyttjar vi kontakten med andra sprängare med större borrkapacitet.

 

Syfte

Syftet med Auktoriserad Bergsprängare är att garantera beställaren företag med den kunskap som krävs för att utföra bergsprängningar enligt svensk lag och övriga branschregler. Företagen skall minimera riskmoment och samtidigt leverera en hög kvalité.

Är ni mer intresserad av sprängning i dess olika former vänligen kontakta oss på Värnamo Sprängtjänst så besvarar vi gärna era frågor och funderingar.